Passie

Passie Dokter Eduard van den Bogaert, de Belgische stamboomhealer die wij een aantal keer raadpleegden, noemt het: je envie.
Thijs Lindhout, de podcaster van wie ik een online training volg, noemt het: waar je van in de fik gaat staan.
En Michael Pilarczyk, de spreker naar wie mijn broer laatst luisterde, noemt het: waar je een kwispelstaartje van krijgt.

Ik heb het over de bezigheid waarvan je hart sneller gaat kloppen. Die je de tijd laat vergeten en je laat voelen waaróm je hier bent. Of het (nog?) een hobby is of (al) je werk, doet er niet toe. Jouw envie kan je nooit worden afgepakt, want het vuur voor deze passie brandt in jou. Het hoort bij jou. Het máákt jou.

Schrijven, spreken en healing zijn mijn envie. Ik kan mezelf daarin verliezen, op de positiefst denkbare manier. En ik kan er alles in kwijt én in vinden.
Wat ben ik dankbaar dat ik niet naar mijn envie hoefde te zoeken, maar er al jong mee in contact stond. En dat ik, omdat ik weet wat me drijft, nooit met pensioen hoef te gaan. Ik hoop altijd te blijven schrijven, spreken en healen. Zelfs als mijn ziel op een (hopelijk heel oude) dag verder reist…
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.