Wat je zegt

Wat je zegt

…ben je zelf. Het lijkt slechts een kinderlijk ‘grapje’, maar o wat kunnen woorden ons beïnvloeden. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en de Japanse onderzoeker Emoto publiceerde prachtige boeken over het beïnvloeden van water met behulp van uitspraken en gedachten. Op de foto hierboven zie je een kristal dat ontstond uit water waar de boodschap ‘compassie’ aan was meegegeven. Waterkristallen waar negatieve woorden op zijn ‘losgelaten’, zien er een stuk minder mooi uit…

Tijdens mijn lezingen gebruik ik vaak het (waargebeurde) verhaal over een oude Indianenstam die, als ze een boom van een bepaalde plek weg wilden hebben, deze ‘kapten met woorden’. Dat wil zeggen: dagelijks gingen ze in een kring om de boom heen staan en schreeuwden ze ertegen. Ze kwamen net zolang terug totdat de boom ‘uit zichzelf’ was omgevallen.
Een prachtig voorbeeld van hoe belangrijk het is om je als levend wezen in alle opzichten te omringen met de juiste ‘voeding’. Met andere mensen die je energie geven, met voedende gedachten, werk, boeken, tv-programma’s, letterlijk eten en drinken en ga zo maar door.

Soms doen mensen onbewust het tegenovergestelde. Zo las ik ooit een interview met een zieke mevrouw die zei: “Niemand kan mij genezen.” Ik begreep wat ze waarschijnlijk bedoelde: ze was bij meerdere artsen geweest en geen van hen kon helpen. Toch schrok ik van haar woorden. Als je werkelijk gelooft dat niemand je kan genezen en je deze boodschap meegeeft aan je energiesysteem, kan het vanzelf waarheid worden… 

Welke (beperkende) overtuigingen heb jij (onbewust) en wat doen deze met jou? Al lukt het niet altijd, ik probeer mezelf zoveel mogelijk te omringen met voedende gedachten. Ik let op wat ik zeg. Want voor ik het weet, wórd ik het. 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.